de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Rode mul filet met chermoula

Rode mul filet met chermoula

Deze rode mul filet dankt zijn smaakt aan de chermoula marinade. Door de toevoeging van ingemaakte citroen en olijven is de saus bij dit gerecht een ware smaakbom. Je kunt dit gerecht zonder bijgerechten prima serveren als appetizer, maar met een kruidensalade en safraan couscous erbij, heb je een heerlijk Oosters maaltijd (voor 4 personen).

Ingrediënten:

Bereidingswijze rolde mul filet

Begin met het maken van de chermoula marinade. Doe daarvoor alle ingrediënten bestemd voor de chermoula in een vijzel (of keukenmachine) en stamp fijn tot een gladde pasta.

Verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui en wortel tot ze zacht zijn op een middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de uien niet bruinen. Voeg de helft van de ingemaakte citroen toe en 2 eetlepels van de chemoula marinade, de tomatenstukjes en de visbouillon. Breng aan de kook en laat het zachtjes afgedekt zo’n 30 minuten pruttelen. Voeg na 30 minuten de aardappels toe en laat dan nog 10 minuten zachtjes koken.

Verhit in een grillpan een beetje olie, bestrijk de rode mul filets met wat olijfolie en wat chermoula en bestrooi ze met wat zout en wat peper. Leg de rode mul filets met het vel naar beneden in de grillpan en gril ze op het vel gedurende 2 minuten, draai om en gril nog 10 seconden. Terwijl je de rode mul grilt roer je de resterende chermoula door de saus, alsmede de olijven en de resterende stukjes ingemaakte citroen. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Schep de saus in een ruime schaal, leg de rode mul filet erin en bestrooi ruim met de fijngehakte koriander en munt.

Mobiele versie afsluiten