Home Hoofdgerecht Risotto met kastanjechampignons en selderij

Risotto met kastanjechampignons en selderij

door Peter Eemsing
Risotto met kastanjechampignons

Deze Risotto met kastanjechampignons en selderij combineert de aardse smaken van kastanjechampignons met de frisheid van selderij, allemaal samengebracht door romige Arborio rijst en Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch gerecht voor gezellig diner voor twee.

Bereidingstijd Risotto met kastanjechampignons en selderij:

Voorbereiding: 15 minuten

Koken: 25-30 minuten

Totale tijd: 40-45 minuten

Ingrediënten voor twee personen:

1 kop Arborio rijst

4 kopjes groentebouillon

2 stengels bleekselderij, fijngesneden

1 kleine ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

200 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden

1 kop droge witte wijn (optioneel)

1/2 kop Parmezaanse kaas, geraspt

2 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

Een snufje nootmuskaat (optioneel)

Optioneel Verse basilicum of peterselie voor garnering

Instructies:

Bouillon verwarmen: Verwarm de bouillon in een aparte pan, of pressure cooker op laag vuur.

Ui en knoflook fruiten: Verhit de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze zacht en transparant zijn.

Selderij en champignons toevoegen: Voeg de fijngesneden bleekselderij en gesneden kastanjechampignons toe. Sauteer de groenten tot de selderij zacht is en de champignons hun vocht hebben vrijgegeven en bruin beginnen te worden.

Rijst toevoegen: Voeg de Arborio rijst toe en roer goed om alle korrels met olie te bedekken. Kook tot de rijst een glazige rand heeft maar nog stevig in het midden is.

Wijn toevoegen: Als je wijn gebruikt, voeg deze dan nu toe. Laat de alcohol verdampen terwijl je blijft roeren.

Bouillon toevoegen: Begin met het een voor een toevoegen van de kopjes warme bouillon, waarbij je blijft roeren tot de vloeistof bijna volledig is opgenomen voordat je de volgende kop toevoegt.

Kaas en kruiden toevoegen: Wanneer de rijst gaar is, voeg je de geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat toe. Meng alles goed door elkaar.

Serveren: Schep de risotto op borden, garneer met wat basilicum blaadjes of vers gehakte peterselie en serveer direct.

Bekijk ook eens deze workshops