Home Dessert Pavlova met ongezoete room, frambozen en bramen

Pavlova met ongezoete room, frambozen en bramen

door Christa Dreef

Pavlova is heerlijk luchtig om te eten.  (Niet op de calorieën  letten natuurlijk). Je zou denken dat het nogal zwaar op de maag ligt, maar het tegendeel is het geval. Het smaakt heerlijk luchtig en door fruit ook is het ook heel verfrissend. Je moet er wel even geduld voor hebben, want de kunst van het bakken van een pavlova is tijd en lage temperaturen in je oven.

Recept voor 6-8 personen | voorbereiding 45 minuten | baktijd 2,5 – 3 uur

Ingredienten:

6 eiwitten of als je een fles eiwit hebt, ongeveer 1 dl

300 gram fijne suiker

2 theelepels witte wijnazijn

1 eetlepel maizena

kwart theelepel zout

250 gram frambozen

250 gram bramen of aardbeien

500 ml slagroom (ongezoet)

beetje poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius.

Pak een grote kom en zorg dat deze volledig vetvrij is. Ik poets de kom aan de binnennzijde altijd even met een schone doek en wat citroensap. Dat werkt perfect.

Klop het eiwit luchtig en voeg, zodra het eiwit wit begint te kleuren, langzaam de suiker toe en vervolgens de maizena, zout en witte wijnazijn. Klop door totdat je stevige witte pieken hebt.

Doe de massa vervolgens in een spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit een vorm naar keuze op het bakpapier, zodanig dat het midden wat lager ligt dan de buitenzijde (dan kun je de vorm leuk vullen) en maak van het laatste restje in de spuitzak een paar leuke toefjes. Laat vervolgens minstens een half rusten en schuif de bakplaat daarna de oven in. Bak ongeveer 2,5 uur en haal je pavlova daarna uit de oven en laat afkoelen.

Klop 500 ml slagroom stijf en schep dat over de pavlova. Versier met het fruit en de extra toefjes en bestrooi vervolgens met wat poedersuiker.

Ps je kunt voor dit gerecht prima diepvries fruit gebruiken. Laat dat dan rustig ontdooien zodra je de pavlova in de oven schuift.

 

Bekijk ook eens deze workshops