Home Italiaans Pasta met zeebaars en lekker pittig

Pasta met zeebaars en lekker pittig

door Christa Dreef
pasta met zeebaars

Dit recept van Pasta met Zeebaars heb je zo klaar, zeker als je kant en klare pasta gebruikt. Ik gebruik in dit recept zeebaars, maar je kunt ook gewoon kabeljauw of zalm gebruiken. De saus heeft door de chilipeper en de ansjovis lekker veel pit.

Ingrediënten Pasta met zeebaars

300 g verse pasta in linten gesneden

6 eetlepels picudo olijfolie, plus extra om te besprenkelen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 grote rode ui, gesnipperd
1 rode chilipeper, in dunne plakjes
6-8 ansjovisfilet in olie, kleingesneden
200 g zwarte olijven zonder pit, in vieren of gehakt
3 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
250 g kerstomaatjes, gehalveerd

picudo olijfolie

handje basilicumblaadjes, fijngesneden

4 zeebaarsfilets met huid

Bereiding

Maak de pasta volgens het recept op deze website of gebruik gewoon kant en klare pasta en volg dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit 3 eetlepels Picudo olijfolie in een wijde pan en bak vervolgens de knoflook, ui, chilipeper en ansjovis, 1-2 minuten.

Roer de olijven, kappertjes en tomaten erdoor en verwarm alles al roerend een paar minuten tot de ui zacht is. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel nog wat versgemalen peper toe of eventueel wat zout (maar dat laatste is waarschijnlijk niet nodig vanwege de ansjovis die je gebruikt). Zet de saus op een laag vuur om warm te houden.

Doe 3 eetlepels Picudo olijfolie in een vispan of natuurlijk kan je ze ook op je grill bereiden. Bestrooi de filets met wat zout en peper en als de olie warm is zet je het vuur laag en leg de filets met de huid naar beneden in de pan. Zet het vuur vervolgens middenhoog en bak zo’n 2-3 minuten. Kook intussen de pasta al dente.  Als je verse pasta hebt gemaakt duurt dat zo’n 2 minuten.

Volg bij kant en klare pasta de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de basilicum heel fijn. Laat de pasta uitlekken en schep de pasta vervolgens in warme diepe borden, schep er wat saus overheen, leg de vis op de saus en bestrooi vervolgens met de fijn gesneden basilicum.

Sprenkel tot slot nog iets olijfolie over de vis en basilicum en serveer direct uit.

Bekijk ook eens deze workshops