Wij kregen van Peccati di Gola de vraag of we recepten met hun “Nduja worst konden maken. Het was voor mij een onbekend worstje maar na twee dagen spelen ben ik verkocht. Deze smeuige pittige smaakmaker past perfect in veel gerechten. Binnenkort dus meer recepten met deze lekkere worst!
‘Nduja (letterlijk: worst) is een pikante smeerbare worst gemaakt van varkensvlees en zongerijpte rode pepers zonder conserveermiddelen en smaakstoffen.
De ‘Nduja komt uit de stad Spilinga in de Italiaanse provincie Calabrië. ‘Nduja wordt gemaakt van gemalen varkensvlees, vet, zout en zongerijpte rode pepers uit Calabrië en is heerlijk op een stokbroodje of bruschetta. Je kan deze worst online bij Peccati di Gola bestellen, zie https://www.peccatidigola.nl/catalogsearch/result/?q=nduja
Pikant!
Omdat het vlees met de pepers flink is gekneed en daarna 2 weken tot een jaar te drogen wordt gehangen, krijgt het alle tijd om lekker pikant te worden.
Gebruik
De meeste mensen zullen het gebruiken als topping op een mooi vers gebakken broodje, want ‘Nduja is makkelijk smeerbaar. Ook op een pizza of een panini is het een bijzondere smaakmaker die snel pit geeft aan je pizza.
Pasta
Het lekkerst is wel om ‘Nduja te gebruiken in je pasta. Dit gerecht is met spaghetti maar je kan het ook makkelijk met penne, tortellini of gebruik eens de lekkere trofie pasta.
Recept ‘Nduja
4 personen | voorbereiding 5M | kooktijd 15M
Ingrediënten
2 sjalotten gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
75 gram of voor zeer pittig 100 gram Nduja, kan je hier online bestellen, https://www.peccatidigola.nl/catalogsearch/result/?q=nduja
200 gram gehalveerde cherry tomaatjes
1 blikje 70 gram pure tomaten puree
3 knoflook tenen gehakt
400 gram pasta naar keus
Verse basilicum om te serveren
Parmezaanse kaas om te serveren.
Bereiding
Kook de pasta al dente ‘beetgaar’ volgens aanwijzingen op je verpakking. Giet af en zet apart.
Snij de sjalotten fijn en bak ze zachtjes in de olie voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de Nduja in kleine blokjes toe en bak nog ongeveer 6-7 minuten al roeren. Voeg dan de cherry tomaten, de tomatenpuree, je knoflook toe en roer nog 4-5 minuten. Als allerlaatste voeg je de pasta toe en roer goed door. Ik zet dan het vuur uit, strooi mijn parmezaanse kaas eroverheen en de blaadjes basilicum. Dan doe een deksel op mijn pan en laat het geheel nog even 3 minuutjes staan voor ik hem serveer.
Eet smakelijk!