de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Makkelijke Gazpacho

makkelijke gazpacho

Deze verfrissende soep is een mengsel van rauwe groenten, meestal tomaat, komkommer, paprika, ui en knoflook

Makkelijke Gazpacho. Gazpacho is een koude soep die zijn oorsprong vindt in het zonnige Zuid-Spanje, met name in Andalusië. Deze verfrissende soep is een mengsel van rauwe groenten, meestal tomaat, komkommer, paprika, ui en knoflook.

Het gerecht is een perfecte representatie van de Mediterraanse keuken: eenvoudig, gezond en vol van smaak. Hier is een makkelijk recept voor gazpacho met komkommer voor 4 personen wat je heel goed als voorafje of tussengerecht kan maken voor o.a. je kerstdiner.

Ingrediënten Makkelijke Gazpacho voor 4 personen


   • 1 kg rijpe tomaten, grof gehakt
   • 1 komkommer, geschild en grof gehakt
   • 1 groene paprika, grof gehakt
   • 1 kleine rode ui, grof gehakt
   • 2 teentjes knoflook, gepeld
   • 50 ml extra vergine olijfolie
   • 2 eetlepels rode wijnazijn
   • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
   • 500 ml koud water
   • Optioneel: enkele druppels tabasco of een andere hete saus
   • Voor de garnering: basilicum,  blokjes komkommer, paprika, en/of croutons

Bereidingswijze


Voorbereiden Groenten: Doe de gehakte tomaten, komkommer, groene paprika, rode ui en knoflook in een grote kom of blender.

Mengen: Voeg de olijfolie, rode wijnazijn, zout, peper en optioneel de tabasco toe. Meng alles tot een gladde massa met een staafmixer of in de blender. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.

Verdunnen en Kruiden: Voeg koud water toe om de gazpacho iets te verdunnen. Proef en pas de kruiding aan indien nodig. Het moet een rijke, maar frisse smaak hebben.

Koelen: Zet de gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden en de smaken te laten mengen.

Serveren: Serveer de gazpacho koud, gegarneerd met blokjes komkommer, paprika, en/of croutons voor wat extra textuur.

De totale bereidingstijd is ongeveer 15 minuten, plus minimaal 2 uur koeltijd. Deze gazpacho is een heerlijke manier om te genieten van verse groenten.

Mobiele versie afsluiten