Home Arabisch Kubseh, een traditioneel rijstgerecht

Kubseh, een traditioneel rijstgerecht

door Christa Dreef
Kubseh

In veel landen in het Midden-Oosten wordt kubseh gegeten, een traditioneel rijstgerecht. Er bestaan vele varianten. Eigenlijk is het gewoon lekker gekruide rijst. Deze variant van Kubseh is bijzonder doordat naast spicy kruiden ook heel fijngesneden groenten worden meegekookt met de rijst. De smaken van kardemom, saffraan en kaneel geven dit gerecht de typische smaak van het Midden-Oosten. De pan met deze Kubseh is van Black Pottery.

Ingrediënten:

  • 250 gram langkorrel rijst
  • 250 gram winterwortel
  • 1 groene of rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 250 gram tomaten
  • 250 gram uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel safraan
  • 2 theelepels kardemom
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel witte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze Kubseh:

Snijd de paprika, chilipeper, uien en tomaten heel fijn. Rasp de winterwortel en pers de knoflooktenen uit. Verwarm de olijfolie in een hoge pan en voeg de kruiden en knoflook toe. Bak even aan en voeg dan de wortels, paprika, uien en tomaten toe. Bak even aan op een midden hoog vuur totdat de uien mooi glanzend worden. Voeg vervolgens de rijst met 750 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur dan laag en kook de rijst droog en gaar. Deze Kubseh is lekker met bijvoorbeeld Palestijnse kippendijen en een frisse tomaten/ granaatappel salade.

Eet smakelijk!

Bekijk ook eens deze workshops