Home Azie Kippendijen met koriander, peper, limoen en zilvervliesrijst

Kippendijen met koriander, peper, limoen en zilvervliesrijst

door Christa Dreef
kippendijen koriander

Dit gerecht is gebaseerd op de Thaise keuken, die o.a. bekend staat om het gebruik van koriander, limoen en pepers. Het is een fris pittig gerecht dat niet al te zwaar op je maag ligt. Lekker met zilvervliesrijst!

Ingrediënten Kippendijen Koriander

300 gram kippendijen
1 ui
3 teentjes knoflook
Stukje gemberwortel (4 cm)
2 rode pepers
Paksoi (halve stronk), ongeveer 150 gram
100 gram tauge
Halve komkommer

2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels soja saus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sesamolie
30 gr verse koriander
10 gr verse thaise basilicum
1 limoen
2 bosuitjes
125 gram zilvervliesrijst

2 eetlepels vermouth
1 eetlepel rijstolie

Bereiding

Kook de rijst in je stoompan en laat afkoelen. Snijd het kippendijen in blokjes. Hak de ui, de teentjes knoflook, gember en rode peper (zaadlijsten eventueel verwijderd) fijn in de magimix of met je mes.

Verwijder een stuk van de onderkant van de steeltjes van 20 gr van de koriander en thaise basilicum, doe bij de rest in de magimix en hak fijn, meng vervolgens de oestersaus, soja saus, vissaus en sesamolie.

Rasp de groene buitenzijde van de limoen over de stukjes kip en besprenkel met het sap van een halve limoen. Marineer de kipstukjes vervolgens met het mengsel uit de magimix en laat anderhalf uur intrekken.

Snijd de paksoi in stukjes en schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd ook in stukjes. Hak 10 gr koriander fijn en doe hetzelfde met de bosuitjes. Zet een koekenpan op een hoog vuur en doe daarin de gemarineerde kipstukjes. Voeg na 3 minuten een scheut (2 eetlepels) vermouth toe.

Met een minuut of 5-6 zijn de kippendijen klaar en haal de pan van het vuur. Zet gelijktijdig een wok op een hoog vuur en bak daarin met een eetlepel rijstolie de rijst.

Voeg na 2 minuten de paksoi en komkommer toe en bak 3 minuten mee.

Voeg de laatste minuut de tauge erbij en bestrooi daarna met de bosuit en koriander. Serveer beide gerechten half om half in 1 bord en serveer met partjes van de halve limoen die je nog over hebt. Lekker om over de kipstukjes ut te knijpen. Bon appetit!

Bekijk ook eens deze workshops