Home Dessert Kardemomcrème met frambozen en slagroom

Kardemomcrème met frambozen en slagroom

door Christa Dreef
Kardemomcrème

Dit makkelijk te maken toetje van Kardemomcrème met frambozen en slagroom is heerlijk als dessert. Kardemom is familie van gember en is inheems in het zuiden van India. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. In de keuken worden de zaden en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen gebruikt. Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer

 

Ingrediënten Kardemomcrème:

350 ml slagroom en 250 ml slagroom
6 kardemompeulen
1 theelepel gemalen kardemom
3 eidooiers
50 gram en 25 gram suiker
1 eetlepel bloem
250 gram frambozen
2 eetlepels geroosterde hazelnoten

Bereidingswijze:

Doe 350 ml slagroom met de kardemompeulen in een pannetje en verwarm gedurende ongeveer een half uur. Zorg ervoor dat de room niet gaat koken.
Meng 50 gram suiker met de eidooiers en het bloem en zorg dat het een mooie egale massa wordt.Haal de kardemompeulen uit de slagroom en voeg het eimengsel toe en verhit al roerend tot de crème dik wordt. Kook de room niet!
Rooster de hazelnoten en hak in kleine stukjes.
Klop 250 ml slagroom met 25 gram suiker stijf.
Doe een laagje frambozen in een glaasje, schep er een laagje room op en vervolgens een laagje slagroom strooi er wat hazelnoten op en de helft van de gemalen kardemom en herhaal, en top af met nog wat frambozen.

Bekijk ook eens deze workshops