Home Dessert Karamelsaus maken

Karamelsaus maken

door Christa Dreef
karamelsaus

Zelf karamelsaus maken is makkelijker dan je denkt. Heerlijk op je dessert, in je shake of op gebak.

Wil je zoute karamelsaus maken, doe er één of twee theelepels zout doorheen.

Als je geen zin hebt om het zelf te maken kun je ook een prima karamelsaus maken door een blikje gecondenseerde melk 3 uur in een pan met kokend water te zetten en daarna iets te verdunnen met volle melk.

Ingrediënten karamelsaus

250 gr suiker
4 eetlepels water
250 ml slagroom

Bereiding

Zet een steelpan met een dikke bodem op half hoog vuur en doe het water in de pan. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker is gesmolten. Stop dan met roeren en breng langzaam aan de kook. Als de suiker lichtbruin begint te kleuren haal je de pan van het vuur en giet je voorzichtig de slagroom erbij. Dit spettert nogal dus giet voorzichtig. Zet de saus weer op het vuur en verwarm zachtjes al roerend tot een egale saus is ontstaan.

Bekijk ook eens deze workshops