Deze edamame salade is een frisse combinatie van verschillende knapperige groenten met een rijke Aziatische touch, perfect gecombineerd met de sappige kippenborst. Je kan natuurlijk ook in deze edamame salade altijd groente’s toevoegen of weglaten.
Ingrediënten edamame salade voor twee personen:
2 kippenborsten
1 kleine krop andijvie, gewassen en grof gesneden
1/2 kleine Chinese kool, gewassen en in dunne reepjes gesneden
200g edamame (sojabonen), gekookt en gepeld
1 paksoi, gewassen en in stukken gesneden
5 radijsjes, dun gesneden
Een handvol gemengde sla
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel honing
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel plantaardige olie (voor het bakken)
Geroosterde sesamzaadjes (voor garnering)
Bereiding:
Kippenborst:
Kruid de kippenborsten aan beide kanten met zout en peper.
Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de kippenborsten aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6-7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Laat ze vervolgens even rusten.
Dressing edamame salade:
Meng in een kleine kom de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, honing en fijngehakte knoflook. Roer goed door en zet opzij.
edamame salade:
In een grote kom, combineer de andijvie, Chinese kool, edamame, paksoi, radijsjes en gemengde sla.
Giet de dressing over de groenten en meng alles goed zodat de groenten goed bedekt zijn met de dressing.
Opdienen:
De kippenborsten kan je in zijn geheel gebruiken of snijd de kippenborsten in dunne plakjes en leg ze bovenop de salade.
Bestrooi het je edamame salade met geroosterde sesamzaadjes voor wat extra crunch en smaak.