Home Dessert Frambozen yoghurt ijs zelf maken

Frambozen yoghurt ijs zelf maken

door Christa Dreef
frambozen yoghurt ijs

Ik ben een fan van frambozen yoghurt ijs. Het zelf maken van dat ijs is bovendien super simpel. Zelf gebruik ik meestal Griekse yoghurt maar je kunt even goed Turkse yoghurt gebruiken of zelfs volle kwark. Het geheim zit in het goed laten uitlekken van de yoghurt!

Met dit recept maak je zo’n 1,5 liter ijs met een heerlijk frisse smaak.

Ingrediënten frambozen yoghurt ijs

500 ml slagroom
450 gram griekse yoghurt
150 gram poedersuiker
100 gram fijne suiker
1 eetlepel vanilleextract
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel citroenschilrasp
250 gram frambozen

Bereiding

Laat de yoghurt voor je frambozen yoghurt ijs goed uitlekken in een kom. Dat doe je door een schone dunne theedoek of kaasdoek over die kom te spannen en de yoghurt daar op te leggen. Zelf neem ik daar altijd de tijd voor, meestal wel een nachtje. maar je kunt het ook forceren door met een pollepel het vocht uit de yoghurt te drukken. Als de yoghurt goed is uitgelekt, doe je het in een kom en meng je de poedersuiker en vanille-extract er door.Vervolgens klop je  de slagroom stijf. Schep vervolgens de slagroom met een spatel door de yoghurt. Doe alles n een metalen kom en zet die kom in de vriezer. Roer elk half uur flink om. Na ongeveer 2 uur begint het ijs stevig te worden. Doe intussen de frambozen in een pannetje met de citroenrasp, fijne suiker en citroensap en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken en laat daarna afkoelen. Dat kun je versneld doen door de saus is een kom schenken en die kom in ijswater te plaatsen. Als het ijs uit de vriezer mooi stevig begint te worden (dus na een uurtje of 2), schep je de frambozensaus er doorheen, zodanig dat je een mooi streperig effect krijgt.  Zet vervolgens de kom weer in de vriezer en laat nog zeker een uur staan.  Daarna heb je heerlijk fris schepijs.Het kan zijn dat je ijs wat hard is als je het net uit de vriezer haalt, maar als je het een kwartiertje rustig op het aanrecht laat staan, wordt het vanzelf wat zachter.

Bekijk ook eens deze workshops