Home Gezond Bruine bonen in een tortillawrap

Bruine bonen in een tortillawrap

door Peter Eemsing
bruine bonen in een tortillawrap

Dit is een recept voor een vegetarisch engels ontbijt van bruine bonen in een tortillawrap. Als je dit recept met bonen uit blik maakt heb je het zo op tafel staan. Maar het weken en het koken van de rauwe bonen hoeft geen belemmering te zijn voor dit ontbijt, gewoon even een dag van tevoren beginnen en je hebt het daarna in 45 minuten op tafel staan of gewoon lekker in bed aan je geliefde serveren.

Ingrediënten bruine bonen in een tortillawrap voor twee personen:

100 g rauwe bruine bonen

2  tortilla’s wraps

1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden

1/2 grote ui, gesnipperd

1/2 rode paprika, in reepjes gesneden

2 eieren

50 g geraspte kaas (naar keuze)

1 eetlepel olijfolie

Zout en peper naar smaak

Optioneel: verse koriander, zure room, guacamole, of salsa voor garnering

Bereidingswijze:

Stap 1: Bonen koken

Week de rauwe bruine bonen een nacht in ruim water.

Spoel de bonen af en doe ze in een middelgrote pan. Voeg vers water toe tot de bonen volledig onder staan.

Breng het water aan de kook en laat de bonen op laag vuur in 1,5 tot 2 uur gaar koken. Controleer de gaarheid en giet ze af.

Stap 2: Groenten bereiden

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.

Voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak ze mee tot ze gaar zijn, nog eens 10-12 minuten.

Voeg de gekookte bruine bonen toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en houd het mengsel warm.

Stap 3: Eieren roerbakken

Klop de eieren los in een kommetje.

Gebruik dezelfde pan als voor de groenten (of een andere pan als je dat prefereert), verhit deze opnieuw en voeg de losgeklopte eieren toe.

Roer de eieren continu tot ze volledig gestold zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Tortilla’s vullen

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg elke tortilla op een bord en verdeel het bonen-groentemengsel over de tortilla’s.

Voeg het roergebakken ei toe en bestrooi met geraspte kaas.

Vouw de tortilla’s dicht en serveer de bruine bonen in een tortillawra direct, eventueel met wat verse koriander, zure room, guacamole of salsa.

Bereidingstijd:

Bonen weken: Overnacht

Bonen koken: 1,5 tot 2 uur

Groenten en ei bereiden: 30 minuten

Tortilla’s vullen: 5 minuten

Totale tijd: 2 uur en 35 minuten (exclusief weken)

Bekijk ook eens deze workshops