Dit recept voor Bloemkoolsaffraancrème met coquilles doet het erg goed op je tafel tijdens de feestdagen en is niet moeilijk om te maken!
INGREDIËNTEN Voor 8 personen Bloemkoolsaffraancrème met coquilles:
4 plakken prosciutto
1 kleine bloemkool
8 saffraandraadjes
1 l melk (maximaal)
olijfolie
100 g zeekraal
Roomboter (ongeveer 50 gram)
16 coquilles
versgemalen peper en zout
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken prosciutto op bakpapier een bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze in circa 10 minuten krokant.
Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkool met de saffraandraadjes en een theelepel zout in een pan. Voeg zoveel melk toe, totdat de bloemkoolroosjes bijna helemaal onderstaan. Kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar. Maak in de tussentijd de zeekraal schoon. Het schoonmaken is heel eenvoudig. Breek eventuele verhoute of verharde delen aan de onderkant van de stengels af en spoel het even kort af onder de kraan om zand en andere onregelmatigheden te verwijderen.
Giet de bloemkool af en vang het vocht op. Doe ongeveer 1/3 van het vocht terug in de pan. De rest zet je even apart. In een kom. Pureer de bloemkool met 1/3 deel van de saffraanmelk met een staafmixer of de speedblender tot een gladde crème en voeg eventueel nog wat van de opgevangen melk toe als de crème te dik is. Breng de crème op smaak met versgemalen zout en peper en zet afgedekt weg. Verwarm ondertussen de borden voor.
Bestrooi de coquilles met wat zout en peper, zet een koekenpan op het vuur en laat de pan warm worden, smelt vervolgens de roomboter in de pan en bak de coquilles op hoog vuur om en om in circa 4 minuten goudbruin.
Maak op elk bord een streep van bloemkoolcrème. Leg daarop wat takjes van de zeekraal en de coquilles erbovenop. Breek de prosciutto plakken elk in twee stuken en steek een schots tussen de coquilles. Serveer de borden vervolgens direct uit en geniet van dit recept Bloemkoolsaffraancrème met coquilles!