de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Alles over slowjuicers

slowjuicer

In deze tijd is gezond eten en drinken steeds belangrijker aan het worden. Wij krijgen veel vragen over het gebruik (aanschaf) van een slowjuicer of een blender, om zelf je gezonde sapjes en/of smoothies te gaan maken. Gembershots, tarwegras, spinaziesap of een fruitbommetje, het is allemaal weer even hip. De slowjuicer is momenteel weer helemaal aan het terug komen, want door de juiste keuze van je ingrediënten kan je een perfect uitgebalanceerd koolhydraat arm dieet maken met weinig moeite. Bekijk ook onze onderstaande video’s!

Even kort door de bocht: Ben je een fruit/groenten sapjes mens, dan koop je een slowjuicer en heb je liever romige soepen/sauzen/smoothies, dan koop je een blender. Op ons aanrecht staat dan ook een powerblender en een slowjuicer, omdat ze gewoon verschillende functie’s hebben met weinig overlapping.

Het grootste verschil, de naam zegt het al, is dat een slowjuicer de ingrediënten langzaam tot sap maakt en de pulp apart opvangt. Daardoor blijven de voedingswaarden beter behouden omdat, in tegenstelling tot een blender, vrijwel geen wrijvingswarmte plaatsvindt en het sap daardoor langer houdbaar blijft.

Een beetje blender kan namelijk je groentemengsel, door de vrijwingswarmte, tot wel 70-80 graden verwarmen waardoor er veel vitaminen verloren gaan, maar alle vezels (pulp) wel blijven behouden en dus handig voor het maken van een smoothie, sausje of een soepje.

Daarnaast scheidt de slowjuicer het sap van de pulp waardoor je puurder sap krijgt met minder koolhydraten dan in een blender. Bij een blender draait de motor een hoog aantal toeren en komt er veel zuurstof in je sap, waardoor je sap minder lang houdbaar is. Er zijn ook blenders die dit onder vacuum kunnen doen en daardoor de sappen langer houdbaar zijn, dan bijvoorbeeld uit een sapcentrifuge.

Voordelen van de slowjuicer

  • Je krijgt op een makkelijke manier je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnen.
  • Veel gebruikt door mensen met een koolhydraatarm dieet.
  • Je maakt de sappen eigenhandig waardoor je zelf je ingrediënten kunt kiezen.
  • Ook zeer geschikt voor knolgewas, bladgroenten, kruiden en tarwegras en gembershots.
  • Hoge sapopbrengst, weinig schifting en weinig schuim.
  • De smaken en vitaminen blijven goed behouden.
  • Je kan van de gescheiden vezels en sappen geweldige sauzen, vullingen van hartige taarten, babyvoeding en soepen maken als je dit later weer zou combineren.
  • Je hoeft niet te schillen, waardoor je waardevolle voedingstoffen behouden blijven.
  • Minder lawaai en stroom verbruik dan een blender of sapcentrifuge.
  • Je hebt de keuze tussen alleen sap zonder pulp waarbij je de pulp later wel weer kunt gebruiken in andere bereidingen.

Nadelen van de slowjuicer

Voordelen van een blender

Nadelen van een blender

Wij verkopen blenders en slowjuicers van Wartmann en van Smeg, hieronder twee product demonstraties van onze slow juicers.

Product demonstratie van de Smeg Slowjuicer

Product demonstratie van de Wartmann Slowjuicer

Mobiele versie afsluiten