Home Bijgerecht Zomerse salade met Griekse yoghurt

Zomerse salade met Griekse yoghurt

door Christa Dreef
Zomerse salade met Griekse yoghurt

Deze Zomerse salade met Griekse yoghurt als lunch of bijgerecht gaat er altijd wel in. Deze salade laat zich heerlijk combineren met patat en mosselen, kipsaté of gewoon met een lekker biefstukje of gegrilde zalm.

recept voor 4 personen | bereiding 10 minuten

Ingredienten Zomerse salade met Griekse yoghurt

4 Chinese koolbladeren
1/3 koolrabi
2 trossen cherrytomaatjes (ongeveer 20 cherrytomaatjes)
3 stronkjes witlof
3 stengels bleekselderij
10 muntblaadjes
8 stengels koriander

3 eetlepels Griekse yoghurt
Sap van 1 limoen
2 eetlepels sake
1/2 theelepel sambal
1 1/2 eetlepel gembersiroop

 

Bereiding

Rasp de koolrabi, snijd de cherrytomaatjes (op een stuk of 5 na) door de helft en snijd de witlof en Chinese kool in mooie dunne reepjes.

Hak de bleekselderij fijn en doe hetzelfde met de muntblaadjes en stengels koriander. Doe alles in grote schaal en meng goed door elkaar.

Voeg de Griekse yoghurt, limoensap, sake, sambal en gembersiroop bij elkaar en roer totdat alles goed met elkaar vermengd is. Schep de dressing vervolgens door salade en leg de hele tomaatjes er bovenop. Serveer direct.

Bekijk ook eens deze workshops