Home Airfryer Wonton hapjes maken voor in de airfryer

Wonton hapjes maken voor in de airfryer

door Peter Eemsing
wonton hapjes

Wonton hapjes zijn heerlijk, makkelijk te maken en kunnen eenvoudig in een airfryer worden bereid voor een gezondere bereiding met minder olie. Met Pangsit, wonton of loempia vellen kan je heel simpel leuke hapjes maken voor aan de borreltafel. Probeer ook verschillende vormen te maken met verschillende vullingen zodat je hapjes er vrolijk uit zien. Hier een eenvoudig recept voor wonton hapjes die je klaar kunt maken in een airfryer. Je kan ze natuurlijk ook frituren. Let er wel op dat je wontonvellen koopt die geschikt zijn om te frituren en bij de meeste toko’s hebben ze deze ook al voor de airfryer. Het is altijd handig om deze velletjes op voorraad te hebben want je kunt ze heel makkelijk vullen met allemaal restjes uit je koelkast, van kaas tot kool, je kan het zo gek niet bedenken. Probeer wel de vulling niet te vochtig te maken zodat je velletjes heel blijven.

Wonton hapjes met een vulling van paddenstoelen/garnalen/varkens/kip of runder gehakt.

Ingrediënten:

  • Wontonvellen om te frituren (verkrijgbaar bij de toko of Aziatische supermarkt)
  • 200 g gehakt (paddenstoelen, garnalen, varken, kip of rund)
  • 50 g fijngesneden Chinese kool
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel fijngehakte lente-uitjes
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • Optioneel: bakspray of olie om de wontons licht in te vetten zodat ze nog krokanter worden.

Bereiding:

  1. Meng het gehakt met de Chinese kool, sojasaus, oestersaus, sesamolie, lente-uitjes, gember, zout en suiker.
  2. Leg een theelepel van het vleesmengsel in het midden van een wontonvel en vouw de hoeken naar het midden toe om een driehoekige of vierkante vorm te maken. Bevochtig de randen van je velletje met water om te verzegelen.
  3. Verwarm de airfryer voor op 180°C-190 graden.
  4. Spray of bestrijk de wontons lichtjes met bakspray of olie (dit zorgt voor een krokantere textuur).
  5. Plaats de gevulde wontons in een enkele laag in de airfryermand, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
  6. Bak de wontons in de airfryer gedurende 8-10 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege de baktijd kunt u de wontons omdraaien voor een gelijkmatige bruining.
  7. Haal de wontons uit de airfryer en serveer warm met zoete chilisaus, soja of een andere dipsaus naar keuze.

Voor een vegetarische variant kun je het gehakt vervangen door fijngesneden paddenstoelen, tofu of een andere vulling naar keuze.

Bekijk ook eens deze workshops