Dit voorgerechtje van tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise maak je supersnel en supereasy. Zorg er wel voor de je mooie verse tonijn gebruikt en proef voordat je het toevoegt of je de wasabimayonaise niet te pittig vindt. Mocht dat het geval zijn dan doe je er gewoon wat extra mayonaise en limoensap bij. Dit recept is voldoende voor een voorgerecht voor 4 personen. Je kunt er ook 8-10 amuse hapjes van maken.
Ingrediënten:V
- Tartaar:
- 400 gram tonijn
- 1 bosuitje
- 2 avocado’s
- 1 limoen
- verse koriander` ( een paar fijngesneden blaadjes)
- 1 theelepel zwart sesam zaad
- snufje versgemalen zwarte peper
- Dressing:
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel rietsuiker
- Wasabimayonaise:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel wasabi
- sap van een 1/2 limoen
- snufje zout
- Garnering:
- chili cress
- wasabitoastje
Bereidingswijze tonijntartaar met avocado en wasabimayonaise:
Snijd de tonijn in kleine stukjes en hak het bosuitje fijn. Maak de dressing door alle ingrediënten daarvan goed door elkaar te roeren (zorg dat de suiker is opgelost). Meng de tonijn met de sjalot, de sesamzaadjes, een beetje peper en de dressing. Snijd de avocado in blokjes en voeg het sap van een halve limoen toe. Breng op smaak met een snufje zout en versgemalen peper. Meng de mayonaise met de wasabi, sap van een halve limoen en een snufje zout. Pak 4 mooie gladde en bolle glazen en schep de avocado op de bodem, schep er vervolgens wat wasabimayonaise op en daarna schep je de tonijntartaar erop, doe daarop weer een schepje wasabimayonaise. Garneer met wat chili cress en een wasabitoastje.
Lekker met een glaasje sake.