de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Thaise koolsalade

Thaise koolsalade

Deze Thaise koolsalade is geïnspireerd op (je raadt het al), de Thaise keuken. Het geheim zit vooral in de dressing die je gebruikt, vol met Thaise smaakmakers, zoals pepers, gember, limoen, knoflook en soja en vissaus.

Ingrediënten Thaise koolsalade:

Snijd de koolsoorten, bosui, rettich, papaya en komkommer (verwijder de zaadlijsten maar laat schil zitten) in dunne reepjes en doe in een grote schaal en meng met elkaar. Mix de dressing (zie hierna) erdoor.

De dressing maak je door de knoflook, pepers, gember, munt, koriander, Thaise basilicum fijn te hakken en vervolgens in een vijzel verder fijn te malen. Voeg vervolgens de sojasaus, vissaus, limoensap en palmsuiker toe en roer goed door.

Giet de dressing over de koolsalade en schep de salade goed door. Snijd de Thaise basilicum, munt en koriander fijn en strooi bovenop de salade.

[products limit=”1″ columns=”3″ orderby=”date” order=”DESC” ids=”2398″]


Mobiele versie afsluiten