Deze biefstuk tartaar is heerlijk voor- of tussengerecht als je bijvoorbeeld iets met wild/rund gaat maken. De Valderama Grand Cru & Valderama Smoked Arbequina kan je in onze webshop kopen. Lekker met een vierkant toastje met pesto.
Ingrediënten Tartaar Biefstuk
400 gram gerookte biefstuk
3 lenteuitjes
10 gram bieslook
Gemengde sla voor de garnering (50 gram)
4 mini rode, gele en oranje tomaatjes (of andere kleuren die je leuk vindt)
1 eetlepel Valderama Grand Cru olie en een eetlepel om de tomaten mee te besprenkelen
1 eetlepel Valderama Smoked Arbequina olie voor de biefstuk en twee eetlepels voor de asperges
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
12 groene aperges (2 per persoon)
1 citroen (helft in dunne schijfjes, helft om sap uit te persen)
Zout
Bereiding
Snijd de gerookte biefstuk in mooie kleine stukjes en meng een eetlepel grand cru olie en een eetlepel smoked arbequina erdoor. Bestrooi met de vers gemalen peper en meng goed door elkaar. Snijd het lenteuitje en de bieslook heel fijn en meng door de biefstuk.
Snijd de tomaatjes per kleur in heel kleine stukjes en besprenkel met een een beetje van de grand cru olie. Leg de asperges in een grilpan en begiet met de gerookte olie. Gril op een hoog vuur beetgaar en bestrooi op het laatste met een heel klein beetje zout (kwart theelepel) over en pers er de helft van een citroen over uit.
Voor de liefhebbers: rasp de schil van die halve citroen er ook overheen. Dat geeft een heerlijk frisse smaak.
Ga vervolgens de borden opmaken. Doe de biefstuk tartaar in een opmaakring, druk goed aan en verwijder vervolgens de ring. Je hebt dan zo’n leuk rond gevormd tartaartje op je bord liggen. leg er wat sla bij en de tomaatjes op kleur gesorteerd.
Leg de asperges over de biefstuk en besprenkel het bord met iets van de grand cru olie uit de fles. Leg er een dun plakje citroen bij. Liefhebbers kunnen die nog over de tartaar uitknijpen. Lekker met een vierkant toastje met pesto.