Home Recepten Schorseneren roomsoep

Schorseneren roomsoep

door Christa Dreef
schorseneren roomsoep

Schorseneren zien er mysterieus en indrukwekkend uit, lange zwarte stengels, soms met wat harige uitgroeisels. Onder die zwarte schil zit een prachtige witte stengel. Het lijkt een beetje op een asperge, maar dan steviger. Ze hebben de bijnaam ‘armeluis asperge’, maar zijn zeer rijk van smaak. Dit recept voor schorseneren roomsoep is voldoende voor 2 kopjes heerlijk romige soep.

Ingrediënten:

  • 200 gram schorseneren
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 75 milliliter slagroom
  • eetlepel geroosterd amandelschaafsel
  • citroensap, zout en peper

Bereidingswijze schorseneren roomsoep:

Maak de schorseneren schoon door onder een stromende kraan het zand eraf te schrobben, schil de schorseneel en doe ze in een bak koud water met een drupje citroensap. Doe de bouillon in een pannetje en verwarm. Snijd de schorseneren in kleine stukjes en voeg ze toe aan de bouillon. Kook de schorseneren in de bouillon tot ze zacht zijn (dat duurt ongeveer 20 minuten). Pureer de schorseneren in de bouillon met een staafmixer. Haal de pan van het vuur en klop met een garde de slagroom erdoor en zet vervolgens weer op het vuur en breng opnieuw aan de kook. Breng desgewenst verder op smaak met peper en zout. Giet de schorseneren roomsoep in kopjes en strooi er wat geroosterd amandelschaafsel overheen.

Ps kijk ook eens op onze andere website dekookworkshop.nl

Bekijk ook eens deze workshops