Home Arabisch Rode poonfilet met paprikahummus

Rode poonfilet met paprikahummus

door Christa Dreef
rode poonfilet met paprika hummus

Dit voorgerecht van rode poonfilet met paprikahummus en kruim van pancetta is een niet alledaagse, maar overheerlijke combinatie van smaken. Het recept is voldoende voor een voorgerecht voor vier personen en vrij eenvoudig te maken.

Ingrediënten:

4 rode poonfilets

100 g pancetta

1 eetlepel picudo olijfolie

1 theelepel roomboter

200 g kikkererwten

1 gegrilde rode paprika 

1 teen knoflook

1 eetlepel paprikapoeder pikant

25 ml smoked arbequina olijfolie

sap van 1 citroen

fijn zeezout en vers gemalen zwarte peper

bloem

2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze rode poonfilet met paprikahummus:

Gril eerst de paprika in de oven. Zet je oven daarvoor op heetste gril stand , snijd de paprika door de helft, verwijder de zaadlijsten en leg op stuk bakpapier met de schil naar boven in de oven. Na zo’n 8 minuten is de schil zwart en haal je de paprika uit de oven. Doe in een zak, laat afkoelen en verwijder dan het vel. Maak vervolgens de hummus. Pureer de gegrilde en ontvelde paprika, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder en smoked arbequina olijfolie in een keukenmachine tot een gladde hummus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Snijd de pancetta in dunne repen en leg deze tussen 2 vellen bakpapier in een op 240 graden voorverwarmde oven, gedurende 10 minuten. Laat uitdruipen op wat keukenpapier en maal daarna fijn in je magimix of keukenmachine.

Bestrooi de vis met zout en peper en rol vervolgens door wat bloem. Verwarm de paprikahummus in een pannetje op laag vuur, terwijl je de vis bakt. Verhit om e vis te bakken de picudo olie in een koekenpan. Bak de vis op een laag tot matige hittebron 4 min op de velkant (dat moet mooi goudbruin worden) en 2 minuten op de andere kant tot ze gaar zijn. Voeg vlak voordat de vis gaar is nog een 1 theelepel roomboter toe. Verdeel de hummus in een lange streep over vier voorverwarmde borden. Leg rode poonfilet er op en verdeel de pancetta kruim erover. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Lekker met eventueel nog wat citroenrasp die je door de fijngehakte peterselie mengt, een schijfje citroen en een frisse salade.

Bekijk ook eens deze workshops