de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Pompoensoep

pompoensoep

pompoensoep

Dit recept is ontzettend makkelijk om te maken en voldoende voor 4 personen. Je hebt deze pompoensoep in een mum van tijd klaar. Een bord bomvol smaak is dus zo op tafel gezet. Heerlijk met wat zelfgebakken Arabisch platbrood (check: https://koksland.nl/arabisch-platbrood/)

Ingrediënten:

Bereidingswijze pompoensoep

Rooster de koriander- en komijnzaadjes een paar minuten in een droge koekenpan totdat er een heerlijke geur afkomt en de zaadjes licht geroosterd zijn. Stamp ze vervolgens fijn in een vijzel. Alhoewel je een flespompoen eigenlijk niet hoeft te schillen, raad ik je aan dat wel doen. Dat is namelijk veel lekkerder. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadjes. Snijd de stukken pompoen in blokjes.

Pel de uien en snijd ze in kleine blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de gember en rasp fijn. Laat een soeppan warm worden en giet daarin een scheutje arachideolie. Voeg de ui, knoflook, gember en fijngemalen korianderzaad en komijnzaad aan toe en fruit op een middelhoog vuur tot dat de uien gaan glanzen. voeg dan de pompoenblokjes, currypoeder en kurkuma toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon toe en het zout en peper. Breng aan de kook en laat de soep zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Proef of de soep nog wat extra zout en peper nodig heeft en voeg dat zonodig toe. Hak de koriander fijn. Giet de soep in kommen en leg er wat fijn gehakte koriander op en voeg er een scheutje slagroom aan toe. Serveer direct uit met wat Arabisch platbrood.

Wil je weten waar die prachtige zwarte soepkoppen vandaan komen? Check: https://www.galerijdehamer.nl/black-pottery/ Ook verkrijgbaar via koksland.nl: https://koksland.nl/product-categorie/pannen/black-pottery/

Mobiele versie afsluiten