Home Hoofdgerecht Pittige Mexicaanse kip

Pittige Mexicaanse kip

door Christa Dreef
pittige Mexicaanse kip

Deze pittige Mexicaanse kip maak je met kippendijen die je minstens twee uur in een marinade heb gezet. Het gerecht combineert heerlijk met tortilla wraps en mango salsa. De recepten daarvoor vind je ook op deze website. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • Voor de marinade:
  • 15 gram koriander
  • 15 gram peterselie
  • 50 gram verse gemberwortel
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus (van Megachef: glutenvrije premium sojasaus)
  • 2 blaadjes kafir lime
  • sap van 1 limoen
  • 2 groene jalapeno pepers
  • 100 ml Hojiblanca olijfolie
  • En verder:
  • 8 kippendijen

Bereidingswijze pittige Mexicaanse kip:

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een blender of magimix en maal tot een mooie redelijk gladde marinade. Snijd de kippendijen in, leg in een ovenschaal en bestrijk met de marinade. Laat de kippendijen tenminste twee uur in de koelkast marineren.

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius (heteluchtstand), plaats de schaal met de kippendijen in de oven en bak gedurende ongeveer 40 minuten in de oven. Keer de kippendijen halverwege even om. Check of de kippendijen gaar zijn door er 1 open te snijden. Zo niet, zet ze dan een paar minuten langer in de oven. Serveer de pittige Mexicaanse kip met tortilla wraps en mango salsa.

Ook leuk om dit gerecht eens te maken bij dekookworkshop.nl

Bekijk ook eens deze workshops