Home BBQ Pittige Guacamole saus

Pittige Guacamole saus

door Peter Eemsing
Pittige Guacamole saus

Pittig is subjectief en hangt af van persoonlijke voorkeuren, maar hier is een recept voor een heerlijke pittige guacamole saus die veel mensen lekker vinden. Deze kan je ook in de blender op een lage staand maken.

Ingrediënten pittige guacamole saus:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/4 kopje rode ui, fijngehakt
  • 1 kleine jalapeño, fijngehakt (verwijder de zaden en de zaadlijsten voor minder hitte)
  • 1/4 kopje verse koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  2. Voeg de fijngehakte rode ui, jalapeño en koriander toe aan de kom met avocado’s.
  3. Knijp de limoen uit boven de kom en voeg de gemalen komijn toe.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Gebruik een vork om alle ingrediënten samen te prakken tot je een gladde en romige guacamolesaus hebt.
  6. Proef en voeg indien nodig extra zout, peper of limoensap toe.
  7. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast om de smaken te laten mengen.

Serveer de pittige guacamole saus als dip bij tortillachips, als topping voor taco’s of burrito’s, of als bijgerecht bij gegrilde kip of vis. Smakelijk!

Bekijk ook eens deze workshops