Home Deeg Ouderwetse kokosmakronen

Ouderwetse kokosmakronen

door Christa Dreef
Ouderwetse kokosmakronen

Kokosmakronen zijn heerlijke koekjes, zacht van binnen en krokant van buiten. Bovendien zijn ze heel snel te maken. Beetje opgeklopt eiwit, gemalen kokos, suiker en snufje zout. Meer heb je niet nodig. Nadeel is wel dat ze zo lekker zijn, dat ze in een mum van tijd op zijn.

Ingrediënten Ouderwetse Kokosmakronen

5 eiwitten van middelgrote eieren
200 gram suiker
250 gram gemalen kokos
Snufje zout

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Splits de eieren en klop de eiwitten goed stijf. Meng de suiker met de kokos en voeg een snufje zout toe en schep vervolgens de stijf geklopte eiwitten er luchtig doorheen.

Maak vervolgens kleine bolletjes (iets kleiner dan een een pingpongbal) en leg de bolletjes ongeveer twee centimeter uit elkaar op een bakplaat, die je hebt bekleed met bakpapier.

Druk de bolletjes voorzichtig iets aan en zet vervolgens in de oven gedurende 15 minuten. Laat de kokosmakronen afkoelen op een rooster.  

Bekijk ook eens deze workshops