Home Kruidenmix Mexicaanse kruidenmix maken

Mexicaanse kruidenmix maken

door Peter Eemsing
Mexicaanse kruidenmix maken

Zelf een Mexicaanse kruidenmix maken is niet moeilijk. Je kent ze wel al die pakjes en zakjes Mexicaanse kruidenmix uit de supermarkt met kruiden voor je wrap’s, taco’s, tortilla’s etc etc. Vaak gevuld met paprika poeder, antiklontermiddel, aardappelmeel en vooral veel zout. In die zakjes zit vaak amper 50% kruiden en de rest is meuk om het niet te laten klonteren en houdbaar te houden.

Met deze basis Mexicaanse kruidenmix heb je een mooi standaard recept voor ongeveer 500 gram gehakt (of kip) met daarbij nog een groentemix. Je kan hem natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak.

Ingrediënten

6 theelepels paprika poeder (mocht je gerookte paprika, zoete paprika en pittige paprika in huis hebben dan doe je: 2 theelepels gerookte, 2 theelepel zoete en 1 theelepel pittig)

0,5 theelepel cayennepeper

1 theelepel chili granulaat of 0,5 theelepel chili poeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

0,5 theelepel oregano

0,5 theelepel zwarte peper gemalen

Eventueel zout o,5 theelepel naar smaak

Bereiding

Dat is wel het moeilijkste van alles, doe alle kruiden bij elkaar en roer goed door elkaar heen 😉

Met wat olie erdoor heen kan je het ook gebruiken als marinade voor je vlees of kip.

P.s. Lees ook, zelf wraps maken.

Bekijk ook eens deze workshops