de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Mascarpone toetje met aardbeien

Dit mascarpone toetje met aardbeien is verrassend fris, fruitig en licht van smaak en in een mum van tijd gemaakt. Met dit recept maak je 6 bescheiden nagerechten.

Ingrediënten mascarpone toetje met aardbeien:

Bereidingswijze mascarpone toetje met aardbeien:

Maal de lange vingers fijn in je keukenmachine of magimix en bewaar de fijngemalen lange vingers tot gebruik in een part bakje. Maak de aardebeien schoon en maal 250 gram aardbeien in de keukenmachine of magimix samen met 4 theelepels suiker tot een sausje. Zet tot gebruik koel weg. Snijd de overige aardbeien in kwarten.

Klop de slagroom lobbig samen met twee eetlepels poedersuiker en meng vervolgens met de mascarpone. Roer goed door.

Pak zes mooi bolle glazen en doe onderin een flinke schep van de fijngemalen lange vingers (zorg dat je een eetlepel overhoudt), giet daarop de aardbeiensaus en leg er wat aardbeien op, verdeel vervolgens het mascarpone mengsel over de glazen en verdeel de aardebeien over de glazen. Zet de glazen vervolgens minstens een half uur in de koelkast zodat e.e.a. lekker koud wordt en vlak voordat je de glazen uitserveert bestrooi je ze met de resterende fijngemalen lange vingers.

Mobiele versie afsluiten