de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Maafe

maafe recept

Maafe recept. Maafe is een traditioneel West-Afrikaans gerecht dat bekend staat om zijn rijke en hartige smaken. Het is een soort stoofpot die voornamelijk bestaat uit vlees (zoals kip, lam, rund of vis), groenten en een saus gemaakt van pinda’s of pindakaas. Deze saus geeft maafe zijn kenmerkende romige textuur en nootachtige smaak.

De oorsprong van maafe zijn de Mandinka en Bambara volkeren van Mali. Van daaruit heeft het gerecht zich verspreid naar verschillende andere West-Afrikaanse landen, waaronder Senegal, Gambia, Ivoorkust en Guinea, met elke regio die zijn eigen unieke draai aan het recept toevoegt. De ingrediënten en bereiding kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van ingrediënten en voorkeuren.

Maafe wordt vaak geserveerd met rijst, couscous of fufu (een zetmeelrijk bijgerecht gemaakt van cassave, yams of andere wortelgroenten).

Maafe Recept voor 4 Personen

Benodigdheden:

Voor de Pindasaus:

Voor de Maafe:

Bereiding maafe:

Pindasaus:

Maafe:

Serveren:

Totale Bereidingstijd:

Mobiele versie afsluiten