Als je van garnalen of gamba’s houdt moet je dit recept voor koriander garnalen zeker een keer uitproberen. Serveer er een frisse salade bij en/of grote frieten.
Ingrediënten:
- 1 kg rauwe ongepelde grote garnalen (wel zonder kop en darmdraad)
- 10 gram verse koriander
- 250 ml hojiblanca olijfolie of picudo olijfolie
- sap en rasp van 1 limoen
- 4 cm verse gember
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel scherpe paprika poeder
- 1/4 theelepel chiliflakes
- 1/2 theelepel fijn zeezout
- 1/2 theelepel zwarte peper
Bereidingswijze koriander garnalen:
Hak de verse koriander en gember fijn, meng met het limoensap, de limoenschil rasp en de olijfolie. Roer goed door. Voeg vervolgens alle kruiden toe en meng goed met elkaar. Je marinade is dan klaar. Giet de marinade over de garnalen en schep de garnalen goed om. Zet de gemarineerde garnalen koel weg gedurende twee uur.
Verwarm een grote wok op hoog vuur en giet de garnalen met de marinade in de wok. Bak op een hoog vuur de koriander garnalen gaar (dat is met zo’n vijf minuten gepiept). Als de garnalen mooi roze/oranje van kleur zijn, leg je ze op een schaal en serveer je ze direct uit.