Home Deeg Kokoskoekjes met witte chocolade maken

Kokoskoekjes met witte chocolade maken

door Christa Dreef
Kokoskoekjes

Deze kokoskoekjes zijn een leuke variant op de ouderwetse kokosmakroon. Dit koekje heeft een heerlijk bite. De combi van kokos met witte chocolade is goddelijk en het lekkere is dat ze klein zijn en je er dus gerust een paar van kunt eten, zonder je al te schuldig te voelen.

Heerlijk om te maken (en om op te eten)  op een druilerige vrije middag.

Ingrediënten voor 20-25 stuks

100 gram zachte roomboter
125 gram kristalsuiker
50 gram bloem
50 gram witte chocolade (geraspt)
250 gram gemalen kokos
2 eidooiers van medium grote eieren
2 eiwitten van medium grote eieren

Bereiding kokoskoekjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eiwitten stijf. Mix in een andere kom de eidooiers met de suiker en boter tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed door. Meng vervolgens de kokos en de chocolade erdoor en spatel als laatste de stijf geklopte eiwit erweer doorheen. Maak met een maatlepel (eetlepel formaat) mooie halve bolletjes en leg die op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Zet vervolgens in de oven en bak gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.    

Bekijk ook eens deze workshops