Champignons zijn veelzijdig, smakelijk en gezond. Dit is een heel makkelijk recept. Je geeft de champignons er een prachtig krokant jasje mee.
Ingrediënten in bierbeslag gefrituurde champignons:
1 doosje champignons (250 gram)
1 flesje bok bier (1,5 dl)
125 gram bloem
1 eetlepel cornicabra olijfolie van valderrama
1 ei
gemengde kruiden van elk een 1/2 theelepel Dragon – Kervel – Koriander – Peterselie – lavas – Rozemarijn
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
Bereidingswijze in bierbeslag gefrituurde champignons:
Laat de frituurpan met zonnebloemolie alvast opwarmen naar 180 graden. Maak de champignons schoon met een borsteltje of een keukenpapiertje. Snijd de onderkant van het steeltje eraf. Meng vervolgens in een kom de bloem, kruiden, peper en zout en doe het geklutste ei er bij. Giet er zoveel bier bij tot je beslag iets dikker is dan pannenkoekenbeslag. Je hebt ongeveer de helft van het bierflesje nodig. Check of je frituur (of pannetje met olie) op temperatuur is. Doop nu de champignons in het beslag en frituur ze tot ze mooi bruin en krokant zijn (ongeveer 6 minuten). Doe niet teveel champignons in de pan want dan blijft de temperatuur niet op 180 graden. Keer de champignons tijdens het frituren een keer om. Haal vervolgens uit de olie. Laat de champignons uitlekken op een dubbelgevouwen keukenpapiertje. Serveer apart een dipsausje (knoflooksaus is erg lekker bij dit recept)
Nb Ik prik een sateprikker voorzichtig in de champignon en haal de champignon daarmee uit het beslag en doe hem in de frituurpan.