Deze heerlijke groene risotto maak je door een puree van spinazie, doperwten en kervel aan het einde van de bereiding door je risotto te doen. Maak je groene risotto helemaal af met wat groene aspergetoppen die je kort even grilt. Serveer er citroenkip pakketjes bij en je hebt een overheerlijk complete maaltijd. Ben je geen vleesliefhebber, serveer het gerecht dan met een burrata.
Ingrediënten:
- 350 gram risotto
- halve venkel (ongeveer 250 gram)
- 15 gram kervel
- 250 doperwten (gewoon uit de diepvries)
- 200 gram spinazie
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 100 ml droge witte wijn
- 300 gram groene aspergetoppen
- 1 el hojiblanca olijfolie
- 1,5 liter groentebouillon
- Parmezaanse kaas (stuk van ongeveer 150 gram)
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze groene risotto:
Doe de helft van de doperwten samen met de spinazie, kervel en 250 ml van de groentebouillon in een blender en blend totdat er zachte puree ontstaat. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper en zet weg tot gebruik.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd heel fijn. Verwarm een ruime pan en giet daarin de olijfolie. Voeg de fijngesneden sjalotjes en knoflook toe en bak op een laag vuur tot de sjalotten beginnen te glanzen. Voeg dan de risotto toe en roer goed door. Hak de venkel fijn en voeg toe. Roer opnieuw goed door. Zet het vuur middelhoog, blijf roeren en blus af met de witte wijn. Zodra de witte wijn is verdampt voeg je steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe. Pas als de bouillon helemaal is opgenomen in de risotto voeg je een nieuwe scheut toe. Blijf met regelmatig roeren in de risotto. Proef, zodra je bouillon op is, of de risotto zacht genoeg is. Zo niet, dan voeg je beetje bij beetje wat warm water of witte wijn toe, totdat de risotto zacht genoeg is.
Zodra je alle bouillon hebt toegevoegd, voeg je de doperwten spinazie puree toe en roer je die goed door de risotto heen. Rasp naar smaak wat van de parmezaanse kaas door de risotto (ongeveer twee volle eetlepels). Proef of de risotto goed op smaak is. zo niet, dan voeg je wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Voeg daarna de resterende doperwten toe en laat de risotto op een laag vuur nagaren, totdat de doperwten warm zijn. Verwarm intussen een grillpan op een hoog vuur en grill daarin de aspergetoppen in maximaal 5 minuten gaar. Leg de aspergetoppen op de groene risotto en serveer uit met de Parmezaanse kaas en de kaasrasp zodat iedereen naar eigen smaak extra kaas kan toevoegen.