de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Gevarieerde ovenschotel

ovenschotel

Deze heerlijke gevarieerde ovenschotel met o.a. kippendijen, tomaat, ui, paprika en bleekselderij is super makkelijk om te maken, smaakt lekker zomers en behalve wat snijwerk, doet de oven bijna al het werk voor je. Trek er wel even tijd voor uit, want de schotel moet een uur in de oven. Dit recept is voldoende voor 4-6 personen.

Ingrediënten gevarieerde ovenschotel :

Bereidingswijze gevarieerde ovenschotel:

Verwarm de oven voor op 180 °C en besprenkel een diepe ovenbraadslede met een halve eetlepel van de olie.

Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in de braadslede. Pel de uien en snijd ze ieder in 8 stukken. Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukken. Doe hetzelfde met de paprika. Was de krieltjes en plet de knoflook. meng alles goed door elkaar. Leg de kipendijen op de braadslede en meng vervolgens de groenten en de krieltjes erdoor. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en meng alles goed met elkaar. Verdeel de knoflook (als je de teentjes knoflook ongepeld meebakt worden ze lekker zacht en zoet-pittig) over de braadslede en rits de blaadjes van de tijm en verdeel over de ovenschotel. Besprenkel tot slot alles met de resterende olie en met de d.o.p. vinagre de Jerez. Zet de braadslede een uur in de oven. Keer de kippendijen elk kwartier om. Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met de peterselie en schep de schotel aan tafel op de borden.


Mobiele versie afsluiten