Home BBQ Gegrilde baby octopus

Gegrilde baby octopus

door Christa Dreef
baby octopus

Deze gegrilde baby octopus bereiden we op een OFYR met slechts een paar ingrediënten. Een heerlijk puur recept dat ontzettend snel en gemakkelijk is te maken. Het recept is voldoende voor 6-8 personen.

Ingrediënten:

  • 1 kg baby octopus
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram peterselie
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels hojiblanca olijfolie
  • 2 eetlepels sake
  • 1 eetlepel zeezout
  • bak water

Bereidingswijze gegrilde baby octopus:

Leg de babyoctopus in een ruime bak met water en voeg een eetlepel grof zeezout toe. Laat minstens 2 uur in de bak met water liggen op een koele plek.

Giet de baby octopus af en dep droog.

Hak de peterselie fijn en rasp de schil van de citroen. Meng e.e.a. door elkaar en doe in een apart bakje en zet koel weg. Pers de citroen vervolgens uit en vang het vocht op in een schaaltje. Hak de knoflook heel fijn. Zorg dat je OFYR goed op temperatuur is en giet de olijfolie op het heetste deel van de ofyr en leg daarna direct de baby octopussen erop. Bestrooi de baby octopussen met de fijngehakte knoflook en keer ze regelmatig om. Gril de baby octopussen niet langer dan 5 minuten. Blus af met het citroensap en de sake en serveer daarna direct in een mooie grote schaal, samen met het bakje fijngehakte peterselie en citroenrasp. Laat iedereen zelf zijn bordje opmaken door er wat baby octopus op te leggen en te bestrooien met het peterselie-citroen mengsel. Zet op tafel ook een peper en zoutmolen, zodat iedereen -zo nodig- de gegrilde baby octopus naar eigen smaak kan oppimpen (niet dat dat noodzakelijk is). Eet smakelijk!

de op de ofyr net afgebluste baby octopus
https://koksland.nl/product/ofyr-classic-storage-black-100/

Bekijk ook eens deze workshops