de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

FLAMMKUCHEN MET PESTO EN PALING

Het recept ‘ Flammkuchen met pesto en paling ‘ komt uit het boek JONNIE & THÉRÈSE THUIS. Dit boek met allemaal geweldige smaakbommetjes zijn eenvoudig thuis te maken. Helder geschreven door Joël Broekaert met prachtige foto’s van Ron Greve. Het boek kan je hier bestellen! Bij elk recept in dit boek staan ook nog eens smaakvolle wijnadviezen van Thérèse. Dit is nu typisch z’n kookboek wat niet in je kast mag ontbreken.

Aangezien we helemaal verliefd zijn op onze Ofyr Pizza oven hebben we Flammkuchen met pesto en paling gekozen om eens op de Ofyr te maken, dit kan natuurlijk ook prima op je bbq. Deze flammkuchen met pesto en paling is een echte smaakbom en een aanrader.

Deeg

Kruidenpesto

Topping

Deeg

Kruidenpesto

Topping en bereiding Flammkuchen met pesto en paling

Wijntip voor de Flammkuchen met pesto en paling van Thérèse

Witte wijn: ‘Black Tie’ Cave de Pfaffenheim (2016)
Druif: Riesling/Pinot gris, streek Elzas, Frankrijk
Een klassieke combinatie is natuurlijk niet voor niets classic. Als een gerecht een heel duidelijke geografische herkomst heeft, is het leuk om daar een wijn bij te zoeken uit dezelfde streek. Het spek, de oude kaas en de pesto op de flammkuchen bevatten volle, rijpe smaaktonen. De wijn moet niet té strak of te fris zijn, dan mis je de aansluiting met het gerecht. Riesling is een frisse druif, maar een riesling uit de Elzas is altijd nét iets ronder en soepeler – dat komt door de ligging in de ‘regenschaduw’ van de Vogezen, voor wie het weten wil. Daarom gaat een Elzasser riesling zo goed met deze Elzasser flammkuchen. De rijkdom van een lekkere pinot gris doet het overigens ook prima.

Mobiele versie afsluiten