Home Kip - Gevogelte Fazantdijen met zuurkool

Fazantdijen met zuurkool

door Christa Dreef
fazantdijen met zuurkool

Dit recept voor fazantdijen met zuurkool is lekker traditioneel met een eigenwijze twist, door het gebruik van tomaten en olijven in de zuurkool. Je kunt het recept ook maken met kwarteldijen of zelfs met kippendijen, alhoewel je in dat laatste geval wel de mooie wildsmaak moet missen. Dit is een recept voor een voorgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 150 gr zuurkool
  • 2 fazantdijen
  • 2 blaadjes salie
  • 2 plakken pancetta
  • 8 cherrytomaten
  • 10 kalamatolijven
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr knolselderij
  • 150 gram aardappel
  • zout en zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel roomboter

Bereidingswijze fazantdijen met zuurkool

Schil de aardappels en knolselderij en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappels en knolselderij in wat water met een 1/4 theelepel zout gaar. Giet het water af en stamp fijn. Zet daarna op een laag vuur om warm te houden. Snijd de tomaten en olijven in kleine stukjes en hak de knoflook en ui fijn. Doe een eetlepel olijfolie in een pan en voeg eerst de fijngehakte ui toe, dan de knoflook en daarna de tomaten en olijven. Voeg tot slot de zuurkool toe en roer goed door. Zet het vuur laag en houdt warm. Hak de blaadjes salie fijn. Bestrooi de fazantdijen met wat zout en peper, leg wat gehakte salie erop en rol ze op. Doe er een plakje pancetta omheen en bindt met keukentouw op, zodat je stevige rolletjes verkrijgt. Verhit de roomboter in een braadpan en braad de fazantdijen in 6-8 minuten gaar. Rol ze regelmatig zodat ze gelijkmatig gaar worden. Haal uit de pan en laat 4 minuten rusten in aluminiumfolie. Verwarm de borden voor en schep wat puree op het bord, doe er daarna wat zuurkool op. (Dat gaat overigens heel gemakkelijk met een kookring) Snijd de fazantdijen in schijfjes (verwijder het keukentouw) en leg die op de zuurkool. Giet er vervolgens wat braadvet uit braadpan overheen en serveer de fazantdijen met zuurkool direct uit.

De fazantdijen lenen zich ook erg goed om sous vide te bereiden of om af te grillen op de Ofyr.

Wil je weten waar die prachtige zwarte schaal vandaan komt? Check: https://www.galerijdehamer.nl/black-pottery/ Ook verkrijgbaar via koksland.nl: https://koksland.nl/product-categorie/pannen/black-pottery/

Voor meer sous vide apparatuur en benodigdheden kijk je op: https://koksland.nl/product-categorie/sous-vide-apparatuur/

Bekijk ook eens deze workshops