de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Chocoladetaart met frambozen en slagroom

chocoladetaart met frambozen en slagroom

Op druilige dagen probeer ik vaak baksels uit. Vaak worden dat misbaksels, maar soms lukt het me om een heerlijk taartje te bakken. Ik hou niet van ingewikkelde recepten en gedoe, dus heb ik voor de verandering voor dit recept eerst alle droge ingrediënten door elkaar gemengd en vervolgens de eieren en slagroom er al mixend bij gedaan. Supersnel en easy, met als resultaat een super lekkere taart, heerlijk als nagerecht!

Ingrediënten:

Bereidingswijze chocoladetaart met frambozen en slagroom:

Hak de chocolade fijn en doe het samen met de droge ingrediënten voor de taart in een grote kom, roer goed door elkaar. Pak een mixer en giet de slagroom er al mixend bij, voeg vervolgens stuk voor stuk de eieren al mixend toe. Dat resulteert in een vrij stevig beslag. Bekleed de bakvormen met bakpapier en verdeel het beslag over twee kleine bakvormen (ik gebruik rechthoekige van 20-15 cm). Zet in een op 140 graden voorverwarmde heteluchtoven en bak gedurende 50-60 minuten. Prik in de lagen om te zien of ze gaar zijn (dan kleeft er niets meer aan je prikker). Laat afkoelen op een rooster.

Maak vervolgens de vulling. Meng de frambozen met suiker en laat ontdooien. Roer als ze ontdooid zijn goed door. Klop de slagroom stijf met suiker. Zet de frambozen en slagroom tot gebruik in koelkast.

Als de bodems goed zijn afgekoeld snijd je ze door zodat je totaal vier lagen krijgt. Elke laag smeer je in met slagroom en frambozen. Je stapelt e.e.a. vervolgens op elkaar. Laat goed koud worden in de koekast en snijd de taart vervolgens aan. Lekker als nagerecht of gewoon bij de koffie. Geniet ervan!

Mobiele versie afsluiten