de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Andijviestamppot met spekjes en kaas

andijviestamppot met spekjes en kaas

Andijviestamppot met spekjes en kaas, lekker Hollands en super simpel om te maken. Andijvie is zeer caloriearm, maar bevat behoorlijk veel vitamines (vooral A, B en K) en is rijk aan mineralen en sporenelementen. Andijvie is veelzijdig. Je kunt het op allerlei manieren klaarmaken, maar zelf vind ik het rauw het lekkerst.

Ingrediënten:

Bereidingswijze andijviestamppot met spekjes en kaas:

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Voeg water en zeezout toe zodat de aardappels net onder staan. Kook gedurende ongeveer 30 minuten, tot de aardappels gaar zijn (je moet er dan gemakkelijk met een vork in kunnen prikken).

Pel de sjalotjes en snijd ze in stukjes. Verwarm een koekenpan en doe de spekjes daarin, bak twee minuten en voeg dan de sjalotjes toe en zet het vuur laag. Bak de spekjes op een laag vuur uit totdat ze mooi bruin zijn, de sjalotjes garen dan lekker mee.

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en voeg je de boter en de peper toe en stamp je e.e.a. door elkaar. vervolgens voeg je de kaas toe en dan de andijvie. Roer goed door en serveer direct uit. Dit gerecht si erg lekker met oosterse gehaktballetjes, ook te vinden op deze https://koksland.nl/oosterse-gehaktballetjes/ website.

Mobiele versie afsluiten