de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Welke Pasta?

welke pasta

Welke Pasta? Voor veel mensen is pasta gewoon pasta. Er gaan verhalen dat Marco Polo het vanuit China naar Italië heeft meegenomen, maar er zijn ook aanwijzingen dat pasta al lang daarvoor in het Middellandse Zeegebied was. Meestal wordt pasta gemaakt van durumtarwe, water en soms wat eieren. Die durumtarwe is top voor pasta omdat het lekker veel gluten heeft en stevig is, waardoor je pasta mooi in vorm blijft tijdens het koken. Als je bijvoorbeeld volkorenpasta pakt, dan zit daar weer een ander soort tarwe in.

Waarom je voor de ene of de andere pasta kiest, hangt helemaal af van wat je lekker vindt en wat je gaat maken. Elke pastasoort heeft zo zijn eigen trucje om saus vast te houden. Neem nou spaghetti of linguine, die zijn super met een lichtere, olie-achtige saus door hun gladde oppervlak. Maar voor de dikkere sauzen kun je beter iets als fusilli of penne pakken, met al die ribbeltjes en vormen blijft de saus beter plakken.

Check hier 20 soorten pasta en waar ze het best bij passen:

Zo kun je zelf kiezen welke pasta je het best vindt passen bij je saus of gerecht.

Mobiele versie afsluiten