de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Spinazie ovenschotel

spinazie ovenschotel

spinazie ovenschotel

Deze spinazie ovenschotel is super gemakkelijk om te maken. Ik gebruik gewoon diepvries spinazie die ik heb ontdooid en heb laten uitlekken. Wat gewone- en wat zoete aardappels, kippendijen, uien en knoflook en je schotel is zo goed als klaar.

Ingrediënten:

Bereidingswijze spinazie ovenschotel:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en kook ze gaar. Snijd ze daarna in dunnen plakken.

Terwijl de aardappels koken, snijd je de kippendijen in dunne reepjes en kruid je deze met de currypoeder, zout en peper. Hak daarna de uien en knoflook fijn. Verwarm een braadpan en doe de olie erin. Voeg de uien en knoflook toe en bak op een middelhoog vuur gedurende 2 minuten, terwijl je steeds roert. Schep de kip erbij, zet het vuur iets hoger en bak de kip gedurende 6-8 minuten, terwijl je e.e.a. steeds omschept. Ontdooi ondertussen de spinazie en laat goed uitlekken.

Pak een ovenschaal en smeer deze in met wat boter. Neem de helft van de aardappelplakjes. Leg dakpansgewijs een laagje aardappels in de schaal en wissel steeds een plakje gewone aardappel af met een plakje zoete aardappel. Neem vervolgens de helft van de uitgelekte spinazie en verdeel die over de aardappels. Daarna leg je het kipmengsel erop en vervolgens de andere helft van de spinazie. Tot slot leg je weer dakpansgewijs de gewone en zoete aardappels erop. Giet vervolgens de kookroom erbij en bestrooi de schotel met de geraspte kaas. Zet een half uur in de oven en serveer de spinazie ovenschotel daarna met een lekkere frisse salade.

www.dekookworkshop.nl

Mobiele versie afsluiten