Dit recept snelle penne met kip, spek en champignons, heb je zo klaar en is erg lekker. Je kunt er ook heel gemakkelijk mee variëren, door er groenten zoals broccoli en prei aan toe te voegen of door de spekjes weg te laten.
Recept voor 4 personen | voorbereiding 15 min | kooktijd 20 min
Ingrediënten Snelle penne met kip
350 gram kippendijen
150 gram buikspek
150 gram champignons
3 knoflooktenen
1 rode ui
250 ml slagroom
15 ml witte wijn
Himalaya zout (halve theelepel)
Versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
Gedroogde tijm (1 theelepel)
Gedroogde dragon (1 theelepel)
15 gram verse kervel
Bereiding Snelle penne met kip
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de rode ui en snijd de knoflooktenen fijn. Snijd de kippendijen in kleine blokjes en doe hetzelfde met het spek en snijd de champignons in kwarten. Hak de kervel fijn.
Doe een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg als de ui begint te glanzen de kipfilet en spekjes toe, en roer goed om. Bestrooi met het zout en zwarte peper en voeg na ongeveer 4 minuten ook de champignons toe. Bestrooi met een theelepel gedroogde tijm en een theelepel gedroogde dragon. Bak vervolgens drie minuten op een hoog vuur en blus af met de slagroom en een flinke scheut witte wijn, ongeveer 15 ml. Laat vervolgens 5 minuten inkoken, zet het vuur uit en roer 3/4 van de hoeveelheid kervel er doorheen. Proef of de saus voldoende op smaak is, zo niet, voeg dan wat zout en peper toe.
Schep een flinke schep pasta op een bord. Voeg een paar lepels saus toe en bestrooi met wat kervel.
Eet smakelijk!