Een quiche kun je eigenlijk elke hartige vulling geven die je lekker vindt. Ik heb deze quiche gemaakt met restjes prei, salami en ham die nog in de koelkast lagen. Meestal is er ook wel bladerdeeg in huis en de eieren hebben wij standaard op voorraad omdat we kippen hebben die ze leggen, dus dat is lekker makkelijk.
Ingrediënten quiche:
6 eieren
8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 eetlepel panco of paneermeel
1 stronk prei
1 flinke ui
2 tenen konflook
80 gram plakken salami
100 gram plakken ham
200 ml slagroom
1 theelepel tijm (gedroogd)
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel zout
150 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel boter om in te vetten
Bereidingswijze quiche:
Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eieren los en voeg de peper, zout, tijm en de room toe en roer goed door. Snijd de prei in dunne ringen, de ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Bak de prei samen met de ui en knoflook in een pan, zo’n 5 minuten, tot de ui mooi glazig is. Roer e.e.a. door het eimengsel.Vet de quichevorm/bakvorm goed in met de boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik wat gaatjes er in. Bestrooi de bodem met het paneermeel of de panco.
Beleg de bodem met de plakken salami en giet de helft van het eimengsel er op. Verdeel vervolgens de ham erover en giet het restant van het eimengsel daarop. Bestrooi als laatste het geheel met de geraspte kaas en vouw de zijkanten van het bladerdeeg over de bovenzijde van de quiche. Bak de quiche in ongeveer 35 minuten gaar.
Lekker met een frisse groene salade!