Een pizza Bolognese is eigenlijk een super lekkere mix van twee favorieten: een sappige spaghetti Bolognese en een goede pizza. Je doet de dikke, kruidige Bolognese saus, boordevol gehakt en tomaten, royaal over een pizzabodem. Een flinke hand kaas overheen en bakken maar! Het is alsof je spaghetti op een pizza hebt getoverd. Dus als je niet kunt kiezen tussen pasta of pizza, dan is de pizza Bolognese jouw redder in nood. En je kunt er ook nog allerlei extra toppings op doen, net zoals je gewend bent met pizza. Smullen maar!
Ingrediënten Pizza Bolognese:
1 pizzabodem
150 gram rundergehakt
200 ml tomatensaus (passata)
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 kleine ui, fijngesneden
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
100 gram geraspte mozzarella
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Verse basilicum voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze:
Voorbereiden van het gehakt:
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze tot ze glazig zijn.
Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul op middelhoog vuur.
Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen tot de saus dikker wordt.
Oven voorverwarmen:
Verwarm de oven, bbq voor.
Pizza beleggen:
Leg de pizzabodem op een pizza schep.
Verspreid de Bolognesesaus gelijkmatig over de bodem.
Bestrooi het geheel met de geraspte mozzarella.
Bakken:
Plaats de pizza in de voorverwarmde oven en bak deze tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Serveren:
Haal de pizza uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen.
Garneer met verse basilicum als je dat lekker vindt.
Snijd de pizza in punten en serveer.
Tips:
Als je van extra groente houdt, kun je wat paprika, champignons of courgette toevoegen aan het gehaktmengsel.
Voor een pittige variant kun je wat chilivlokken toevoegen aan het gehaktmengsel.
De pizza kan ook worden gemaakt met kippengehakt of vegetarisch gehakt als je liever geen rundvlees eet.