de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Pittige Guacamole saus

Pittige Guacamole saus

Pittig is subjectief en hangt af van persoonlijke voorkeuren, maar hier is een recept voor een heerlijke pittige guacamole saus die veel mensen lekker vinden. Deze kan je ook in de blender op een lage staand maken.

Ingrediënten pittige guacamole saus:

Instructies:

  1. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  2. Voeg de fijngehakte rode ui, jalapeño en koriander toe aan de kom met avocado’s.
  3. Knijp de limoen uit boven de kom en voeg de gemalen komijn toe.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Gebruik een vork om alle ingrediënten samen te prakken tot je een gladde en romige guacamolesaus hebt.
  6. Proef en voeg indien nodig extra zout, peper of limoensap toe.
  7. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast om de smaken te laten mengen.

Serveer de pittige guacamole saus als dip bij tortillachips, als topping voor taco’s of burrito’s, of als bijgerecht bij gegrilde kip of vis. Smakelijk!

Mobiele versie afsluiten