de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Piepkuiken

piepkuiken

piepkuiken

Een piepkuiken is een jonge kip of haan met een gewicht van zo’n 450 gram. Poussin is de slagersterm voor piepkuiken. Een poussin is bij het slachten tussen de 28 en 35 dagen oud. We gebruiken in dit recept als smaakmakers onder andere vadouvan, citroen en Spaanse peper. De smaak van vadouvan is heel kenmerkend en aromatisch. Pittig, iets zoetig en rokerig. Het recept is voldoende voor 8 personen.

Ingrediënten:

Bereidingswijze piepkuiken

Verwarm je oven voor op 180 graden (hete lucht)

Halveer de piepkuikens over de lengte en bestrooi ze ruimschoots met zeezout en versgemalen zwarte peper. Wrijf de delen vervolgens in met vadouvan. Leg de delen in een ovenschaal. Plet de knoflookteentjes en verdeel ze samen met de blaadjes kaffirlimoen over de schaal. Halveer de Spaanse pepers. Verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in 8 stukjes. Verdeel ze over de delen piepkuiken. Snijd de citroenen elk in 4 partjes en verdeel de partjes ook over de schaal. Giet tot slot de smoked arbequina over de delen piepkuiken en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Gaar de piepkuikens gedurende ongeveer 25-30 minuten in de oven. Check voor het serveren of de kerntemperatuur in het dikste deel 72 graden is.

Dit gerecht smaakt heerlijk met een salade: bijvoorbeeld https://koksland.nl/koolrabi-venkel-salade/ of https://recepten.tips/recepten/komkommersalade-met-granaatappel

Mobiele versie afsluiten