de Kookworkshop nl | online kookworkshops van Koksland nl | Apeldoorn & Twello

Libanees zevenkruiden poeder zelf maken

zevenkruiden

Dit is de meest gebruikte zevenkruiden mix van Libanon. Ook heerlijk te gebruiken in recepten met lams- en of rundvlees. Elke Libanese kok heeft hier weer zijn eigen receptuur voor zevenkruiden poeder. Dit is een basis recept! De Libanese kruiden mix is een mengeling van je raadt het al…7 kruiden: gember, zwarte peper, kaneel, nootmuskaat, koriander, kruidnagel en piment.

Net zoals Za’atar is dit een kruidenmengeling uit het Midden Oosten die van regio tot regio verschilt. Sommigen voegen nog venkelkruid toe, soms meer peper en minder muskaatnoot. Je kan het maken zoals je zelf wil,

zevenkruiden poeder Ingrediënten

Optioneel 1 deel fenegriek of gebruik fenegriek ipv de koriander .

Bereiding

Meng alle delen voor je zevenkruiden poeder mix door elkaar in een kommetje, in je Magimix Micro of gewoon lekker stampen in je vijzel 😉

Mobiele versie afsluiten