
Mocht je ooit in Thailand zijn geweest dan ken je de smaken van de Thaise Keuken als geen ander. Wij zijn gek op deze keuken en koken dus ook alles met de traditionele ingrediënten als Kafir Lime, Thai Basil, Laos en Lemon Grass. Deze smaken horen gewoon in deze keuken thuis. We hebben zelf vele workshops gedaan in Thailand, Vietnam en Bali. Daardoor wilden we deze Aziatische smaken weer mee terug naar Nederland nemen. We koken in deze kookworkshop voornamelijk met gerechten en recepten van de Blue Lagoon Cooking School gerund door onze kookvriendin Nongrut Noppawan op Koh Chang.
In de gerechten die we maken gebruiken we veelal koriander maar die kunnen heel makkelijk vervangen door door een ander kruid. Sommige mensen houden gewoon niet van koriander, dit schijnt zelfs genetisch te zijn bepaald. Laat het dus weten als je niet van koriander houdt.
Voor- en tussengerecht

Tijdens deze kookworkshop de Thaise keuken gaan we als voorafje verse springrolls maken als tussengerecht maken we een lekkere Tom Yam Kung soep. De receptuur voor de soep met kip is bijna identiek aan die met garnalen, alleen in de kip versie zit alleen kokosmelk en in de garnalen versie nomaal alleen maar een heldere bouillon. Wij combineren deze twee versie’s tot onze Tom Yam Kung, een combinatie van kokosmelk, xanten, garnalen en bouillon.
Pad Thai met een frisse salade
De Pad Thai maken we en eten we als hoofdgerecht met een heerlijke sate van kippendijen. De satesaus maken we natuurlijk helemaal van scratch. Dus pinda’s malen en dan beginnen. Daarnaast maken en serveren we echte Thaise koolsalade met verse kruiden en papaya.
Het Dessert
Meestal maken we een heerlijk toetje van kokosijs met gemalen kokosnoot of een sticky rijst met mango.

Kosten en tijdsduur Kookworkshop de Thaise keuken
Deze workshop met diner duurt ongeveer 4 uur en bij mooi weer eten we in de tuin.
- 10-14 personen 75,- euro per persoon inclusief consumpties.
- 6-9 personen 80,- euro per persoon inclusief consumpties.
Boeken, reserveren of meer informatie, klik hier