“Leven als God in Frankrijk” is de uitdrukking. Wij houden het op “eten als een God in Frankrijk” in deze kookworkshop De Franse Keuken.
Frankrijk staat niet alleen bekend om zijn haute cuisine en vele sterrenkoks en restaurants. Frankrijk is de bakermat van het Bourgondische leven. Boter, room, vlees en vis. Heel wat van alledaagse recepten in Nederland komen voort uit de Franse keuken. Denk bijvoorbeeld aan coq-au-vin, quiche, crêpes enzovoort. Vrijwel iedere Franse streek heeft zo haar eigen specialiteiten.
Denk bijvoorbeeld aan:
Fruits-de-mer uit Bretagne, de vele gerechten met appels uit Normandië, de kippen- en tonijngerechten in het Baskenland, bouillabaise of salade niçoise uit de Provence, raclette en flammkuchen uit de Elzas, rillettes uit de streek rondom Le Mans en de truffels van Périgord.
Bon appétit
Wat maken wij tijdens de kookworkshop De Franse Keuken
Afhankelijk van het seizoen maken we in de Kookworkshop De Franse Keuken gerechten met fruits de mer, bretonse vissoep, quiche lorraine, gratin dauphinois, ratatouille, coq au vin blanc, boeuf bourguignon, cassoulet, biefstuk bernaise, confits de canard, canard a la Orange, brioche met foie gras, clafoutis, creme brulee, tarte tartin enz. Allemaal recepten vol van smaak, kwaliteit en authenticiteit!
Deze kookworkshop de Franse Keuken is geschikt voor beginners en voor de wat meer ervaren koks en duurt ongeveer 4 uur.
De kosten voor deze workshop bedragen:
- 10-14 personen 75,- euro per persoon inclusief consumpties.
- 6-9 personen 80,- euro per persoon inclusief consumpties.
Boeken, reserveren of meer informatie, klik hier