Home Eenpans recepten kippendijen stoofpot
kippendijen stoofpot

Deze kippendijen stoofpot met wortels en aardappels is lekker winters en gezond. Deze stoofpot kan je ook heel makkelijk in je slowcooker maken.

Ingrediënten kippendijen stoofpot voor twee personen:

250 gram kippendijen zonder bot en vel

2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes gesneden

3 wortels, geschrapt en in plakjes gesneden

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

500 ml kippenbouillon

1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel gedroogde tijm

2 laurierbladen

Zout en peper naar smaak

2 eetlepels olijfolie

Eventueel wat verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze:

Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur en bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en zet apart.

In dezelfde pan, voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Fruit deze tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.

Doe de kippendijen terug in de pan, samen met de gesneden wortels en aardappels. Voeg de gedroogde tijm, het laurierblad en de kippenbouillon toe. Zorg dat de kip en groenten net onder staan.

Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de stoofpot met de deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.

Verwijder het laurierblad en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Garneer de kippendijen stoofpot met wat verse peterselie en serveer de stoofpot direct.

Voorbereiding: 15 minuten

Koken: 60 minuten

Totale tijd: 75 minuten

Bekijk ook eens deze workshops